pytanie

Wszystko co związane z Forum i/lub Grą. Staramy się cierpliwie wyjaśnić tajniki gry wszystkim użytkownikom.
Salam
Pyskacz zwiadowca
Posty: 11
Rejestracja: 21 stycznia 2015, 06:11

Re: pytanie

Post autor: Salam » 03 lutego 2015, 23:11

Uwzględnij jeszcze bonus z robota oraz rozbudowanego modułu gromady.

Awatar użytkownika
Admin
Administrator
Posty: 466
Rejestracja: 11 stycznia 2015, 13:20
Lokalizacja: Żagań
Kontaktowanie:

Re: pytanie

Post autor: Admin » 04 lutego 2015, 01:21

Ah, dopiero zauważyłem, że w helpie jest mały błąd.
Ten wzór, obejmujący rzeczy wspomniane wyżej:

((2000 + (poziom_gracza * (100 + poziom_centrum_koordynacji + poziom_wydobycia_bota))) * (mnożnik_gracza * mnożnik_mapy))

Opisuje dolną granicę surowców możliwych do wydobycia na mapie. Np, dajmy na to 3000. Górna granica w tym przypadku wynosi 15000.

Wydobycie natomiast jest zależne od powyższego, nowego wzoru - od technologii, ilości urządzeń oraz umiejętność zarządzania.

A skoro jesteśmy po aktualizacji - biorę na siebie wszystkie gromy jeśli wasze wydobycie zostało po niej mocno obniżone. Będę to balansował jeśli zajdzie taka potrzeba.

skecz
Pajęczak
Posty: 44
Rejestracja: 16 stycznia 2015, 16:49
Lokalizacja: Łódź

Re: pytanie

Post autor: skecz » 08 marca 2015, 08:34

pytanie moje brzmi czy w rankingu pkt pioniera sa prawdziwe bo u mnie widnieje 2330 pkt

Awatar użytkownika
XinoXPL
Pajęczak
Posty: 50
Rejestracja: 18 lutego 2015, 14:21
Lokalizacja: Radomsko
Profil: http://undergame.pl/page/player/843
Kontaktowanie:

Re: pytanie

Post autor: XinoXPL » 08 marca 2015, 09:07

Dobre pytanie, ja od wczoraj się zastanawiam dlaczego w 5 minut wskoczyło mi z 15 do ponad 200.

Awatar użytkownika
Admin
Administrator
Posty: 466
Rejestracja: 11 stycznia 2015, 13:20
Lokalizacja: Żagań
Kontaktowanie:

Re: pytanie

Post autor: Admin » 08 marca 2015, 09:28

Nie, na pewno nie są. Dziękuję za informację.

Awatar użytkownika
Admin
Administrator
Posty: 466
Rejestracja: 11 stycznia 2015, 13:20
Lokalizacja: Żagań
Kontaktowanie:

Re: pytanie

Post autor: Admin » 08 marca 2015, 09:56

Ok - błąd istniał w misji w stolicy. Już poprawione. Musiałem ręcznie przeliczyć ilość punktów surowców - pewnie nie w każdym przypadku będzie to sprawiedliwe, ale chcę uniknąć sytuacji, w której wgram kopię zapasową bazy z wczoraj.

Punkty pioniera ulegną zmianie i przeliczeniu w momencie kiedy wykonacie jakąkolwiek akcję w grze.

skecz
Pajęczak
Posty: 44
Rejestracja: 16 stycznia 2015, 16:49
Lokalizacja: Łódź

Re: pytanie

Post autor: skecz » 08 marca 2015, 21:17

dzieki za szybką reakcje :)))

skecz
Pajęczak
Posty: 44
Rejestracja: 16 stycznia 2015, 16:49
Lokalizacja: Łódź

Re: pytanie

Post autor: skecz » 11 marca 2015, 07:06

witam mam kolejne pytanie czy mozna zmienic podglad członkow w gromadzie bo przy 27 osobach nie widze wszystkich z góry dziekuje,albo chociaz jakis suwak zrobic

Awatar użytkownika
Admin
Administrator
Posty: 466
Rejestracja: 11 stycznia 2015, 13:20
Lokalizacja: Żagań
Kontaktowanie:

Re: pytanie

Post autor: Admin » 11 marca 2015, 08:04

Zerknę na to dzisiaj po południu.

skecz
Pajęczak
Posty: 44
Rejestracja: 16 stycznia 2015, 16:49
Lokalizacja: Łódź

Re: pytanie

Post autor: skecz » 11 marca 2015, 21:05

a konkretnie chodzi mi jak wejde w zakładke ZARZADZAJ CZŁONKAMI to wtedy ich wszystkich nie widze i musze ponownie wcisnac gromade zeby wogole z tamtad wyjsc

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości